Aanraders om te ontspannen

De mooie natuurgebieden, landschappen en bosrijke gebieden in Gemert-Bakel zijn echte aanraders voor een leuke fiets- of mountainbikeroute, ruitertocht of wandeling door de natuur. Er zijn prachtige ruiter-, fiets- en wandelpaden met aansluitingen op knooppunten van paden in de regio. Ook de kernen van de zeven kerkdorpen zijn een bezoek waard. Daarnaast kent Gemert-Bakel een rijk verenigingsleven, met tal van sportclubs. Bijzonder is de 27-holes golfbaan De Stippelberg, met mooie greens, uitdagende bunkers, bijzondere hindernissen en soms wollige greenkeepers.

In het centrum van Gemert vindt u een verrassend aanbod van winkels en speciaalzaakjes en op de weekmarkt zijn tal van kraampjes met verse producten en kleding. Het hele jaar door worden hier diverse evenementen georganiseerd, zoals een jaarmarkt, een ballonvaart, een beachparty, cityrun, cultuurroutes, een cultuurmarkt, koningsdagspelen, taptoe, meifeesten, zomer- en winteravonden, (kerst)markten en een historische optocht. Wilt u een keer naar de stad? Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Nijmegen bereikt u in een half uurtje.

In diverse musea in Gemert-Bakel vindt u het verleden van de regio, maar ook oude en nieuwe kunst. Het goed bezochte Boerenbondmuseum won in 2016 de prijs voor het ‘Leukste uitje van Noord-Brabant’ van de ANWB. Galeries houden vaak open huis en er zijn verschillende cultuur-, theater- en filmzalen in de gemeente. Voor een gastvrij restaurant, een gezellig terras of een avondje in de kroeg loopt u gewoon even het dorpscentrum in. Dansen en feesten kunt u bij de Time Out, het grootste en meest complete uitgaans- en partycentrum in de verre omtrek. Hier bevindt zich sinds 2015 ook het gloednieuwe evenementencentrum NXT, waar onder andere de Bedrijvenbeurs georganiseerd wordt.